Tidsbestilling

Nedgroede negle opstår ved at neglen presses ned og gror ind i huden. Ved indgroede negle hæver neglevolden op og gror ind over neglepladen. Indeklemt negl bør behandles af en lægeeksamineret fodplejer som os på Fodklinikken Sønderborg.

Indeklemt negl kaldes også for Unguis incarnatus på fagsprog. Det dækker som sagt over både nedgroede og indgroede negle. Førstnævnte opstår oftest fordi neglen bliver presset ned mod huden af for små eller tætsiddende sko. Men også slag, misdannet eller krum negleplade kan føre til nedgroede negle.

 


Indgroede negle opstår, når neglevolden hæver op over neglen, så huden begynder at gro ind over den. Det sker oftest som følge af forkert klipning af neglen eller hvis neglebåndet bliver beskadiget.

Begge former for indeklemt negl giver:

Hævelser, rødmen og varme
Infektion eller tegn på infektion
Ømhed ved neglefalsen
Ømhed eller irritation af at gå med sko (især smalle sko)
Følsomhed overfor og ømhed ved tryk og berøring
Væskeholdig afsondring i form af pus eller betændelse
Få behandlet indeklemt negl hos en eksamineret fodplejer

Enhver form for indeklemt negl behandles mest effektivt af en eksamineret fodplejer. Det er vi på Fodklinikken Sønderborg. Vi har udelukkende faguddannede fodplejere ansat.

Ud fra typen af indeklemt negl finder vi en passende behandling, der får lidelsen til at forsvinde igen. Behandlingen tager oftest lidt tid, da den er afhængig af, hvor lang tid neglen er om at vokse.

Sådan undgår du indeklemt negl
Skal du undgå at få en indeklemt negl, bør du sørge for at gå i sko, der ikke er for små eller for smalle til din fod. Samtidig er det vigtigt, at du klipper dine negle korrekt og undgår at få dem beskadiget.