Belastes en begrænset del af huden under fødderne, resulterer det oftest i, at der dannes såkaldt hornstof i underhuden. Ved længere tids belastning kan det udvikle sig til en såkaldt ligtorn. Skal den fjernes, skal du have fat i en lægeeksamineret fodplejer, der kan behandle ligtornen. Vælger du Fodklinikken Sønderborg, får du en rutineret og skånsom fjernelse af ligtorne.
En ligtorn er – som allerede nævnt – resultatet af lang tids belastning af et mindre område af huden under foden, mellem og på tæerne. Det fremmer dannelsen af såkaldt hornstof i underhuden, der med tiden udvikler sig til en hård klump.
Den mærkes som en torn i foden, fordi den trykker på de følesansceller, der sidder overalt i læderhuden under foden. Det gør det ubehageligt og smertefuldt at gå.
Få behandlet din ligtorn hos en lægeeksamineret fodplejer
Bliver tilstanden – der kaldes helomatadannelser på fagsprog – ikke behandlet, vil ligtornen vokse yderligere og gøre det endnu mere smertefuldt at gå omkring.
Behandlingen bør foretages hos en lægeeksamineret fodplejer. Det er din sikkerhed for, at du bliver behandlet af en ekspert på området, der ved hvordan ligtorne skal fjernes. Vælger du Fodklinikken Sønderborg får du en god og sikker behandling. Vi har udelukkende faguddannede og lægeeksaminerede fodplejere ansat. Det sikrer dig den rigtige behandling af din ligtorn.
Vi kan beskære den hårde hud og ligtornene, samt rådgive om, hvordan du kan trykaflaste de berørte områder – og de sår der opstår efter behandlingen. Nogle ligtorne kræver operation. Disse tilfælde henvises til behandling i det lægefaglige sundhedssystem.
Sådan forebygger du ligtorne
Det er altid en god ide at holde øje med, om du er begyndt at få hård hud på fødderne. Sidder den hårde hud på meget trykbelastede steder, bør du sørge for at få den fjernet. Det gøres bedst efter et varmt fodbad.
Herefter er det forholdsvis nemt at fjerne den lettere opløste hårde hud. Sørg også for dagligt at smøre en god, blødgørende creme på fødderne. Cremer forhandles i klinikken.